Hledání


Země návštěvníků

Kovařík šedý (Agrypnus murinus)

Agrypnus murinus (kovařík šedý)

   Další informace a fotografie brouků jsou zde.
   Trénoval jsem na louce makrofotografii s mým zánovním fotoaparátem Panasonic DMC FZ1000 a při té příležitosti jsem narazil na tohoto kovaříka.
   Dosahuje délky kolem 15 mm, jeho štít, krovky jsou pokryté šupinami, které vytváří neurčitou kresbu. Vyskytuje se od jara do podzimu na území celé republiky na nejrůznějších biotopech, živí se například pupeny dubů a buků, larva (drátovec) může ožírat kořínky i nadzemní části kulturních rostlin. Dospělý brouk se líhne z larvy na podzim a přezimuje.

Jeseník, 12.5.2015 :-) Bob

Přečtěte si také

RSS

Zatím žádné komentáře.

Komentář ( zmenši pole | zvětši pole )

Povolené tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>